In de geschiedenisboeken wordt het huidige Indonesië ook wel genoemd als De Gordel van Smaragd. Dit is een bijnaam van Nederlands-Indië, bedacht omstreeks de 19 eeuw. Deze bijnaam combineert de schoonheid van de natuur van Indonesië met de het feit dat het een uitgestrekte archipel is. Het land bestaat uit ruim 17.000 eilanden en is daarmee 's werelds grootste eilandenstaat. 

Naast de schitterende natuurlandschappen, de prachtige kustlijnen en de indrukwekkende cultuur staat Indonesië bekend om haar heerlijke keuken. Dit komt voornamelijk door de zeer uiteenlopende specerijen die beschikbaar zijn in het land. De combinatie van deze kruiden met verse ingrediënten heeft ervoor gezorgd dat de meest heerlijke gerechten op tafel worden gezet door de Indonesische bevolking.

Vandaag brengt Casa di Batavia deze keuken voor u tot in Gent.

Wij zijn in hoofdactiviteit een gespecialiseerde detailhandel. Onze keuken bevindt zich niet op deze vestiging. U ziet onze keuken in onze promotiefilm.  U kan echter wel terplaatse eten in ons gezellig verbruikerssalon met zicht op het Muinkpark.  Er is geen bediening aan de tafel.