Gerechten

vegan= vegan pikant = pikant extra pikant= extra pikant

Nasi Putih Pandan (witte rijst)

Gekookte witte rijst. Het meest simpele, maar daarom niet minder. Witte rijst geeft ruimte aan de veelheid aan smaken en aroma’s van onze bereide gerechten. Wilt u het basisgerecht simpel en neutraal houden? Dan is dit uw basisgerecht. Advieshoeveelheid 200 gram per persoon.

€ 1.20 / 100 gr.

gr.
vegan
Allergieën

Bami Goreng

Dit gerecht geldt als de meest populaire vervanger voor het rijstgerecht. Tarwenoedels gebakken met ei en bos-ui vormen dit gerecht. Aangevuld met enkele kruiden maakt dit bij uitstek de vervanger voor Nasi Goreng, de rijstvariant. Advieshoeveelheid 200 gram per persoon.

€ 1.20 / 100 gr.

gr.

Allergieën

Sajoer Lodeh (gemengde groenten in kokossaus)

De verrassende groentemix uit Java. Witte kool, bamboespruiten, maïs en sperziebonen zijn de groenten die dit kokosgerecht vormen. Samen met de pittige kokossaus zorgen ze voor een verrassende kokoservaring. Advieshoeveelheid 200 gram per persoon.

€ 2.40 / 100 gr.

gr.

Allergieën

Toemisan Sajoer (roerbak groentenmix)

De simpele roerbak groentemix. Chinese kool, broccoli, wortel, maïs en paprika roergebakken met enkele simpele kruiden. Advieshoeveelheid 150 gram per persoon.

€ 2.40 / 100 gr.

gr.
vegan
Allergieën

Orak Oriek (geroerbakte groenten en eieren)

Roerbakken op z'n Indonesisch. Gekrulde witte kool met eieren roergebakken in Indonesische kruiden vormen de basis van dit vegetarische gerecht. Advieshoeveelheid 200 gram per persoon.

€ 2.40 / 100 gr.

gr.

Allergieën

Atjar Koening

Verfrissende zoetzure groentenmix met komijn. Wordt zowel koud als warm geserveerd en is met zijn blussend effect eerder een bijgerecht bij ander spicy gerechten.  Advieshoeveelheid 150 gram per persoon.

€ 2.40 / 100 gr.

gr.
vegan
Allergieën

Saté Ajam + pindasaus

Gemarineerde kipsaté. Heerlijk, maar ook extra voedzaam met onze huis-satésaus. Vast een der best uitgebalanceerde satésauzen hier in België te vinden! Garneer je satés met gebakken uitjes. Op die manier zorg je voor een krokant accent binnen je rijsttafel. Wij rekenen ongeveer 35 gram per saté.

€ 2.00 / stuk

st.

Allergieën

Sambal goreng daging

Rundvlees in een zoetpikante saus. Sambal Goreng Daging is het traditionele gerecht van de ramadan (de islamitische vastenmaand), waar het wordt geserveerd met Ketoepat of Longtong, varianten op onze traditionele witte rijst.

€ 3.20 / 100 gr.

gr.
pikant
Allergieën

Kip Loempia

Het Indonesische woord "loempia" komt van "Lun Pia" 潤餅, dat in het Minnan-dialect zo iets als 'zachte pannenkoek' betekent. Een loempia bestaat uit een langwerpige zak gemaakt van een dunne lap deeg ("loempiavel", meestal van filodeeg), die zelf opgegeten kan worden, met daarin groenten (zoals bamboescheuten, kool, taugé) en kip. Het deeg wordt als een envelop dichtgevouwen en daarna, althans in de varianten die in Nederland bekend zijn, in olie gebakken. 

€ 3.00 / stuk

st.

Allergieën

Kip Pastei

Indische kippastei, o.a. gevuld met zoete worteltjes en erwtjes en een deeg mooi afgewerkt met geschulpte randjes. Serveer met een zurig balsamico-slaatje. Je kan ze zowel warm, koud of lauw eten met wat sambal. Selamat makan!

€ 3.00 / stuk

st.

Allergieën

Risolles

Exotisch en hartig gevuld ragoutflensje dat gepaneerd en gefrituurd is. Kan opgewarmd worden in de microgolfoven. Serveer de risolles met sambal, mosterd of chutney als hapje tussendoor of als voorgerecht.

€ 3.00 / stuk

st.

Allergieën

Lemper

Hartig gevulde rijstrolletjes met kip en kerry  Deze gevulde rolletjes kleefrijst worden in een huishoudfolie gewikkeld om ze warm te houden. In Indonesië gebruikt men meestal bananenbladeren. Je kan ze stomen om ze op te warmen, maar in de microgolf kan dit ook.

€ 3.00 / stuk

st.

Allergieën

Nasi Goreng

Misschien wel het meest bekende basisgerecht: Nasi Goreng. Letterlijk vertaald als "gebakken rijst". Nasi goreng als basisgerecht is opgebouwd uit gestoomde rijst, gebakken ei en bos-ui, aangevuld met licht pittige kruiden. Advieshoeveelheid 200 gram per persoon.

€ 1.20 / 100 gr.

gr.

Allergieën

Mihoen Goreng

Dunne noedel variant, ook wel bekend als rijstvermicelli. De bereidingswijze is nagenoeg gelijk aan die van Bami Goreng. Echter maakt het gebruik van de andere, dunnere noedels Mihoen Goreng tot een gerecht met een aparte beleving. Advieshoeveelheid 250 gram per persoon.

€ 1.20 / 100 gr.

gr.

Allergieën

Saté Saus

Pindasaus past niet alleen bij satés, maar is ook populair bij tofu en een breed scala aan ander Indonesische gerechten.  Pinda’s zijn in vele opzichten gezond.  De saus is calorierijk, eet het dus met mate, tenzij je een sporter bent, want dan wordt dit voor jou het ideale lekkere voedingssupplement!

€ 0.60 / 35 gram

gr.

Allergieën

Ajam Ketjap

Gemarineerde kipstukjes in een zoet gesmoorde sojasaus.  De mildste onder ons assortiment en altijd een succes, bij jong en oud. Lekker in combinatie met orak arik.

€ 2.80 / 100 gr.

gr.

Allergieën

Daging Tjintjang Asam Manis

Gehaktballetjes in zoetzure saus.  Tjintjang betekent: In stukken gehakt. (Indonesisch = cincang)  terwijl asam staat voor zuur en manis voor zoet staat.

€ 3.20 / 100 gr.

gr.

Allergieën

Ajam Betawi

Kipstukjes in een fruitige zoetpikante saus  Jakartaans gerecht. Net als de naam van onze zaak gelieerd aan Betawi, de oude Javaanse naam voor de inwoners van wat huidig Jakarta is.

€ 2.80 / 100 gr.

gr.
pikant
Allergieën

Ajam Asam Manis

Kipstukjes in zoetzure saus. Door menig Vlaming wel gekend van bij de chinees, maar daarom niet minder Indonesisch.  Op zijn indonesisch extra gekruid met knoflook en gember.

€ 2.80 / 100 gr.

gr.

Allergieën

Ajam Ritja

Kipstukjes in stevig gekruide pikante sambalsaus.
De pittigste onder onze gerechten voor wie van spicy houdt. Lekker met witte rijst en atjar om te blussen.
Tip: voeg er nog een extra eetdimentie aan toe, door het te garneren met krokant gebakken uitjes.

€ 2.80 / 100 gr.

gr.
pikant
Allergieën

Sambal Goreng Boontjes (sperzieboontjes in lichtpikante saus)

Sperzieboontjes op hun best. Sambal, laos en sereh vormen de basis van de Iichtpikante saus geserveerd bij de sperzieboontjes. Advieshoeveelheid 150 à 200 gram per persoon.

€ 2.40 / 100 gr.

gr.
pikant
Allergieën

Sambal Goreng Tempé

Tempé, een van oorsprong Javaans recept is een ambachtelijk gemaakte sojakoek bekomen door een fermentatie-proces.  De koek wordt versneden in reepjes en vervolgens gebakken in sambalsaus met petehbonen.
Tempeh is rijk aan vitaminen uit de B-groep, vitamine A, nicotinezuur, foliumzuur, panthotheenzuur, biotine en vezels en mineralen zoals calcium en ijzer, fosfor, magnesium, kalium, zink en mangaan. 
Tempeh is bovendien vetarm en volledig cholesterolvrij.

 

€ 2.40 / 100 gr.

gr.
pikant
Allergieën

Ajam Roedjak

Pittig geel gekruide kipstukjes met milde kokossaus. Origineel een Indonesisch vruchtengerecht.  Bij ons bereid met kokos. 

€ 2.80 / 100 gr.

gr.
pikant
Allergieën

Smoor

Een Indonesisch stoofvlees. Heerlijk aangebraden rundvlees dat verder gaart in eigen vocht, aangevuld met typisch Indonesische kruiden waaronder kaneel, kruidnagel en andere voor ons minder gekende authentieke natuurlijke extracten.

€ 3.20 / 100 gr.

gr.

Allergieën

Daging Bali

Gestoofd rundvlees op Balinese wijze bereid met verse fris-pikante kruidenmix (bumbu), sambal en een tipje kencur.  Selamat makan!  Smakelijk!  Je krijgt er gelijk zin in!

€ 3.20 / 100 gr.

gr.
pikant
Allergieën

Daging Rendang

Rundvlees dat samen met een elftal andere kruiden uren moet sudderen in kokosmelk wordt een uitzonderlijk malse rundergoedheid. Dit lekker vlezige gerecht kan met recht aanspraak maken op de CNN titel van "World's Most Delicious Food."  Het wordt vooral geserveerd bij ceremoniële gelegenheden en voor geëerde gasten.

€ 3.20 / 100 gr.

gr.
pikant
Allergieën

Tahoe-Tempé Koening (tahoe & tempé gerecht in kerrie-/kokossaus)

De aroma van kerrie en kokos gecombineerd. De combinatie van deze twee smaken levert een heerlijk tahoe (tofu) en tempé gerecht op. De reepjes tahoe en tempé worden geserveerd in een milde saus bereid met kerrie en kokos. Advieshoeveelheid 200 gram per persoon.

€ 2.40 / 100 gr.

gr.

Allergieën